Teleća čorba, Foto: Printscreen/Youtube

zapišite

KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Profesionalni KUVARI dodaju 1 SASTOJAK, recept LOMI

Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom

Objavljeno: 05.11.2022. 13:06h > 13:11h

Teleća čorba se priprema i kod kuće, ali je, čini se, najukusnija baš u kafanama.

Sastojci:

500 grama telećeg mesa od buta ili vrata

1 glavica crnog luka

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)

1 koren celera

2 krompira

1 dl ulja

2 kašike brašna

2 dl kisele pavlake

1 žumance

so

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

biber

lorber

malo peršunovog lista

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju.

Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.

Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.

Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.

foto: Printsceen/Youtube/CooKing

Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

(Espreso/Sećanja.com)