Eurokrem torta, Ilustracija, Foto: Printscreen Instagram/just.sweet.sladjano

za sve sladokusce

RECEPT ZA EUROKREM TORTU OD KOJE VAM VODA KREĆE NA USTA: Kao stvorena je za SLAVSKE TRPEZE I IZNENADNE GOSTE

Nestvaran ukus

Objavljeno: 04.11.2022. 09:06h

Početak novembra doneo nam je za mrvicu nižu temperaturu i odmah onaj osećaj da će nam se u narednom periodu nizati slave i praznici – i tako do proleća.

Ova ukusna i dekorativna torta se brzo priprema bez pečenja, a zadovoljiće sve ljude koji vole eurokrem.

Tortu smo pronašli na Instagram nalogu just.sweet.sladjano, a ovo je recept. Vreme pripreme

oko 30 minuta

Sastojci:

  • 1,5 ili 2 dupla pakovanja belog pti-ber keksa
  • 1,5 ili 2 dupla pakovanja tamnog pti-ber keksa (s kakaom)
  • 150–200 g belog eurokrema
  • 150–200 g crnog eurokrema
  • 500 ml slatke pavlake
  • mleko za natapanje keksa (po ukusu s aromom vanile)
  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g crne čokolade ili čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Umutite slatku pavlaku pripreljenu za fil i podelite je na dva dela. U jedan deo dodajte beli eurokrem, u drugi crni. Dobro umutite. Količinu eurokrema odredite prema svom ukusu.

2. Dno kalupa za tortu (kojem se skida obruč – 28 cm) obložite pek-papirom.

3. Premažite ceo kalup margarinom ili puterom i pospite šećerom u prahu. Keks potapajte u mleko, zatim keks ređajte, jedan krug jedna boja, sledeći krug druga boja. Na crni keks nanosite beli fil, a na beli keks crni fil. Kada popunite ceo kalup, ostatak belog i crnog fila spojite i dobro izmešajte da se boja ujednači. Premažite tortu (ne vadite je iz kalupa!) tim filom i dobro popunite eventualne rupice i nejednakosti u visini keksa. 4. Za glazuru otopite čokoladu i još vrućoj dodajte slatku pavlaku. Prelijte preko torte i ukrasite kokosom ili po želji. Tortu ostavite da odstoji preko noći u frižideru i tada možete bez problema da je premestite na tacnu na kojoj ćete je služiti. Prijatno!

(Espreso)