jeste je probali?
VIKTORIJANSKA TORTA JE POZNATA OD DAVNINA I SVI JE POMAHNITALO JEDU NA JESEN: Razlog je najjači ikad
Ukoliko ste ljubitelj jednostavnih, a ukusnih poslastica, ova Viktorijanska torta je pravi izbor za vas
Ispecite kore, namažite fil i uživajte u savršenom ukusu ove divne viktorijanske torte.
Ukoliko ste ljubitelj jednostavnih, a ukusnih poslastica, ova Viktorijanska torta je pravi izbor za vas s obzirom da se smatra kraljicom svih torti.
SASTOJCI:
320 g maslaca
320 g brašna
320 g šećera
šest jaja
dve kašičice ekstrakta vanile
500 ml slatke pavlake
džem od brusnice
šećer u prahu
PRIPREMA:
Mikserom umutiti maslac sa šećerom i vanilom, pa dodavati jedno po jedno jaje i neprekidno miksati. Zatim dodati brašno, lagano promešati špatulom, te od dobijene smese odvojeno ispeći četiri kore u rerni zagrejanoj na 170 stepeni (25-30 minuta). U međuvremenu slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Kore filovati džemom i šlagom, složiti tortu, posuti šećerom u prahu, ostaviti u frižideru da prenoći, pa poslužiti.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!