Proja, Foto: Printscreen

za doručak

NAPRAVITE PROJU NA STARINSKI NAČIN: Sprema se OČAS POSLA, 1 SASTOJAK daje MEKOĆU, morate da ga DODATE (RECEPT)

Brzo se pravi i ide uz sve od predjela do glavnog jela

Objavljeno: 03.11.2022. 14:20h > 14:26h

Obogatite svoju trpezu ovom projom.

Proju svi volimo i ona je nekako neizostavna kako na svečanoj, tako i na slavskoj trpezi.

Svaka domaćica ima neki svoj recept za ovaj specijalitet od kukuruznog brašna. Brzo se pravi i ide uz sve od predjela do glavnog jela. U nastavku pogledajte starinski recept za proju sa sirom.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

200 - 250 g sira

so po potrebi

3 jajeta

15 kašika kukuruznog brašna

5 kašika belog brašna

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 kesica praška za pecivo

1 šolja jogurta

1 šolja kisele vode

1dl ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo. Dodajte potom jaja, ulje, jogurt i kiselu vodu. Dobro izjednačite smesu pa ubacite i izdrobljeni sir. Ukoliko nije dovoljno slan posolite. Sipajte smesu u tepsiju ili vatrostalnu posudu obloženu papirom za pečenje. pecite u zagrejanoj rerni pola sata na 180 stepeni.

(Espreso/Stvar ukusa)