Meso, Foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

savet

DODAJTE OVO U MESO PRE PRŽENJA I BIĆE MEKANO KAO NIKADA DO SADA: Ne treba vam MARINADA, žene za OVO NE ZNAJU

Isprobajte jednostavan trik sa ovim, zahvaljujući kom će meso biti izuzetno mekano

Objavljeno: 02.11.2022. 13:27h > 13:29h

Verovatno ste doživeli bar jednom da meso koje smo pripremili nije ispalo mekano, već žilavo, ne pomaže ni mariniranje.

Isprobajte jednostavan trik sa ovim, zahvaljujući kom će meso biti izuzetno mekano.

FOTO: Printsceen/TikTok/themodernnonna
FOTO: Printsceen/TikTok/themodernnonna
FOTO: Printsceen/TikTok/themodernnonna
FOTO: Printsceen/TikTok/themodernnonna

Kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko. Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške isečen kivi nekih sat, dva pre pripreme.

Sve što treba da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme, piše Stvarukusa.rs.

foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa ga možete koristiti umesto kivija..

(Espreso/Stvar ukusa)