"ČUPAVA KATA" JE BIO KOLAČ BROJ 1 U JUGOSLAVIJI, ZBOG NJEGA SU SE KILOGRAMI NAKUPLJALI KAO LUDI: Stalno su ga jeli
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

paŽnja

"ČUPAVA KATA" JE BIO KOLAČ BROJ 1 U JUGOSLAVIJI, ZBOG NJEGA SU SE KILOGRAMI NAKUPLJALI KAO LUDI: Stalno su ga jeli

Pecite na 200 stepeni pola sata.

Objavljeno: 11:18h

Ovaj rustični kolač rado se spremao u bivšoj Jugoslaviji.

Sastojci:

Za testo: 3 žumanca, 3 kašike šećera, 150 grama margarina: 300 grama brašna; 1 prašak za pecivo; 3 kašike mleka.

Premaz: 4 kašike marmelade

Fil: 150 grama oraha; 3 belanceta; 200 grama šećera u prahu.

Priprema:

Žumance i šećer penasto umutite, pa dodajte margarin i brašno, prašak za pecivo i mleko i umutite dok smesa ne postane glatka.

Kada se testo sjedinilo, napravite 3 jednake loptice. Jednu lopticu odmah stavite u frižider ili u zamrzivač.

Tepsiju pouljite i pobrašnavite pa u nju razvucite prvu lopticu, zatim je premažite marmeladom. Na radnoj ploči razvijte drugu lopticu pa je pomoću oklagije prenesite u pleh. Ako se raspadne, nema veze. Samo je spojite i na nju stavite fil.

Fil pravite tako što ćete umutiti belanjce, a zatim im dodati šećer u prahu i orahe. Umućen fil stavite na kolač, pa izvadite onu lopticu od testa iz zamrzivača i lagano je narendajte po vrhu.

Pecite na 200 stepeni pola sata.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.