Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

preukusno

OVA POSNA PITA JE BILA REDOVNA NA TRPEZI U JUGOSLAVIJI: Recept je pao u ZABORAV, a GUŠILI ste se u NJOJ

Ništa lepše niste probali, a recept mnogi ne znaju

Objavljeno: 27.10.2022. 19:10h > 19:25h

Ova pita je bila redovna na stolu u Jugoslaviji.

Domaćice su je redovno spremale.

I za proslave, slave kao i uobičajeno.

Ništa lepše niste probali, a recept mnogi ne znaju.

foto: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей

Slana seoska poslastica koju i urbane domaćice obožavaju.

1. Koru po koru gužvati rukama i ređati u podmazan pleh. Možete slagati i nekoliko redova zgužvanih kora jedan preko drugog. Kad ste poređali, premažite uljem odozgo i stavite da se peče na 180 stepeni 30-35 minuta.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей
FOTO: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей
FOTO: Printsceen/Youtube/ Ольга Матвей
FOTO: Printscreen/Youtube/ FooDee
FOTO: Printscreen/Youtube/ FooDee

2. Dok se pita peče, prokuvajte vodu kojoj ste dodali malo soli i ulja. Zagrejte do ključanja.

3. Izvadite iz rerne i odmah zalijte proključalom vodom, pa ostavite da se malo prohladi

(Espreso/Stil)