Lenja pita, Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

njami

OVAKO SE U JUGOSLAVIJI PRAVILA LENJA PITA: Nema stola na kojoj nije bila, OBOŽAVALI SU OVAJ RECEPT (FOTO)

Secite tek kad se potpuno ohladi i po želji pospite šećerom u prahu

Objavljeno: 21.10.2022. 13:54h

Naše bake oduvek su pravile lenju pitu i to je bila neizostavna poslastica na trpezi. Evo jednog recepta koji će vas vratiti u detinjstvo.

Sastojci:

FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

Piprema:

Pomešajte dve trećine brašna sa ostalim sastojcima za koru, a ostatak brašna postepeno dodajte testu.

Umesite mekano testo, stavite u kesu pa u frižider oko 60 minuta. Dok se testo "odmara", pomešajte rendane jabuke, šećer, griz i cimet. Testo podelite. Jedan deo rasporedite po dnu posude za pečenje i ravnomerno utapkajte.

Preko stavite smesu s jabukama, a onda pokrijte drugim delom testa. Izbockajte vuljuškom gornju koru i stavite da se peče na 180 stepeni oko 40 minuta. Secite tek kad se potpuno ohladi i po želji pospite šećerom u prahu.

(Espreso/Informer)