Foto: Bakina kuhinja

zimnica

OVAKO RUSI KISELE KUPUS: Ukusniji je OD NAŠEG zbog 1 POVRĆA, recept će vas RASPAMETITI

Povremeno promešajte drvenom varjačom

Objavljeno: 18.10.2022. 19:36h > 21:41h

Recept za kiseli kupus po starom ruskom receptu.

Sastojci:

Kupus - 1 kilogram

Šargarepa - jedna

FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen Youtube/Kako kiseliti kupus
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi sama

Rotkvica - jedna

So - 1-1,5 kašika

Šećer - 1 kašika

Senf - po ukusu

Semenke kumina - po ukusu

foto: Bakina kuhinja

Pripremite sve sastojke. Kupus sitno naseckajte. Šargarepu narenadajte na krupno. Pomešajte šargarepu i kupus. Dodajte so, šećer, usitnjene semenke kumina i senf.

foto: Bakina kuhinja

Rasporedite rukama. Ogulite rotkvicu i izrendajte na krupno i dodajte ostatku povrća. Prebacite u čistu, sterilizovanu teglu. Dobro promešajte. Izgnječite tako da kupus bude potpuno prekriven sokom. Ostaviti 5-7 dana na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte drvenom varjačom.

(Espreso)