Bundevara, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

NJAM!

LAKA BUNDEVARA OD RASTRESITOG TESTA: Pita koju obožavaju sve generacije, sad joj je SEZONA, gotova je za ČAS! VIDEO

Jednostavna, nežna, meka, sočna i neverovatno ukusna

Objavljeno: 18.10.2022. 16:16h

Čak iako niste ljubitelj bundeve, ovu pitu ćete obožavati. Toliko je sočna da se topi u ustima. Recept je sa merom na čaše tako da će uspeti svima, čak i početnicima u kuvanju. Rezultat je sočna pita bundevara od sipkavog testa, koja je lepa i topla i hladna.

Sastojci:

1 čaša brašna

1 čaša griza

1 čaša šećera

prstohvat soli

200 g putera

Fil:

800 g bundeve

100 g šećera

1 limun

Priprema:

Bundevu očistite i izrendajte. U to dodajte šećer, koricu i sok od limuna pa promešajte. Za testo pomešajte čašu brašna, šećera i griza. Dodajte prstohvat soli i izrendan puter pa rukama umesite testo.

Trećinu testa sipajte na dno kalupa, preko polovinu fila od bundeve, pa testo, bundevu i završite testom. Pecite na 180 stepeni 40 minuta.

(Espreso)