Foto: Twitter/FootballAwaydays

šta je s mozgom?

BOLESNO: Huligani obesili KRVAVU SVINJU da visi sa nadvožnjaka kao poruku navijačima rivala! (FOTO)

Da bi održači zloglasnu reputaciju nisu retke brutalne navijačke tuče u ovom delu Evrope, a ima i poteza huliganskih grupa koji su stvarno šokantni

Objavljeno: 18.10.2022. 08:04h

RB Salcburg je možda novcem kompanije Red Bul Ditriha Matešiča u potpunosti uspostavio dominaciju u austrijskom fudbalu i "ubio" svu neizvesnot u borbi za titulu, ali navijači tradicionalno većih klubova i dalje pronalaze način da skrenu pažnju.

Doduše, često na pogrešan način. Da bi održači zloglasnu reputaciju nisu retke brutalne navijačke tuče u ovom delu Evrope, a ima i poteza huliganskih grupa koji su stvarno šokantni.

Tako su navijači Šturma iz Graca očigledno jedva dočekali prvi gradski derbi sa Gracerom AK posle čak 15 godina. GAK odavno tavori u drugoj ligi, ali su sada žrebani sa Šturmom u 1/16 finala austrijskog kupa.

Uoči meča koji počinje u sredu od 18 časova, huligani Šturma su obesili mrtvu svinju obojenu u crvenu boju krvi da visi sa jednog nadvožnjaka. Svinja treba da simbolizuje navijače GAK-a...

Ovo nije prvi ovakav "gest" navijača Šturma jer su oktobra 2014. postavili glavu svinje iznad dresa bečkog Rapida, kako bi uvredili navijače najtrofejnijeg austrijskog kluba.

(Espreso)