Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

poslastica

NAPRAVITE ČIZKEJK NA ZDRAVIJI NAČIN: Sprema se bez BRAŠNA i JAJA, a 1 SASTOJAK daje NEODOLJIV UKUS (RECEPT)

Ako ste pristalica zdrave ishrane, svakako znate da jeste

Objavljeno: 11.10.2022. 21:12h > 21:16h

Zdrava verzija čizkejka zaista postoji, ali možda i najlepša verzija

Ako ste pristalica zdrave ishrane, svakako znate da jeste. Ok, ovo nije baš čizkejk, ali hajde, opovrgnite vizuelnu sličnost!

Kora:

150 g sirovog badema

150 g urmi, bez koštica

prstohvat soli

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Tasty by Edita
FOTO: Printscreen/youtube/Kelly Home Chef
FOTO: Printscreen/Youtube/ Tasty by Edita

Fil:

400 g sirovog indijskog oraha

2 limuna

150 ml kokosovog ulja

150 ml meda

1 štapić vanile

100 g malina

jagode kao dekor

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Priprema: Veče pre potopite indijski orah u dvostruko više vode i ostavite da odstoji. Maline odmrznite ako koristite one smrznute.

Pripremite kalup prečnika 18 cm, i dno obložite papirom za pečenje ukoliko planirate da vadite kolač iz kalupa. U multipraktiku usitnite bademe i urme sa prstohvatom soli. Masa treba da bude lepljiva i da drži oblik. Popunite dno kalupa i stavite sve u frižider.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Maline usitnite štapnim mikserom. Indijski orah koji je odstojao preko noći u vodi procedite, properite, pa prosušite. Ubacite u blender, dodajte med, kokosovo ulje, sastrugana zrna vanile iz štapića i sok od limuna. Sve miksajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ako se teže melje, dodajte vrlo malo vode, tek da pokrenete stvar. Podelite masu na dva dela, pa u jedan deo dodajte maline. Sipajte beli deo preko kore u kalup, stavite u zamrzivač oko pola sata da se malo stegne, pa sipajte deo sa malinama. Ostavite u frižideru, najbolje preko noći.

Pre služenja dekorišite pistaćima i kokosom.

(Espreso/Najžena)