Paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

PO RECEPTU NAŠIH BAKA

JUGOSLOVENSKO JELO U KOJEM SU SE SVI DAVILI: Posle njega, ništa vam neće biti dovoljno DOBRO (RECEPT)

Paprikaš može da se kuva i u rerni, veoma lako, a rezultat više nego fantastičan

Objavljeno: 08.10.2022. 23:02h

Sastojci:

1 parče junetine bez kostiju, 300gr

3 – 4 krompira

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

1 paketić maslina, 150gr

1 grančica ruzmarina

4 kašike paradajz pirea

1 veza peršuna

1 / 2 mirođija

– so i biber po ukusu

FOTO: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuvajte 45 minuta.

Krompir za to vreme očistite i isecite na kockice pa stavite i on da se kuva 10 minuta u slanoj vodi.

Zagrejte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno iseckan crni luk i beli i kada se luk prodinsta nekih 5 minuta dodajte ruzmarin.

Ostavite još minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte iseckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz mešanje.

Ocedite krompir i dodajte prethodnoj smesi.

Izmešajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuhala i masline.

Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posudu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 minuta.

Servirajte toplo.

(Espreso)