Marinirane pečurke, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo

preukusno

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA MARINIRANE PEČURKE: Ovakvu ZIMNICU ćete od SADA stalno SPREMATI

Ukoliko volite da eksperimentišete sa ukusima, onda morate da probate da za zimnicu spremite marinirane pečurke

Objavljeno: 07.10.2022. 22:02h

Domaćice sa naših prostora u kuhinji često koriste pečurke. Spremaju ih s jajima, dodaju u čorbe, pune kačkavaljem i šunkom, ali da li ste čuli da ih u poslednje vreme sve češće mariniraju?

Ukoliko volite da eksperimentišete sa ukusima, onda morate da probate da za zimnicu spremite marinirane pečurke.

Sjajan su prilog svakom jelu, a možete ih jesti i same koliko su ukusne.

Sastojci:

1 kg pečuraka

1 dl sirćeta

2 dl vode

FOTO: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo

1 kašika soli

1 kašičica šećera

biber u zrnu

Priprema:

Pečurke dobro operite i ostavite ih sa strane da se ocede. U šerpu sipajte vodu, sirće, so, biber i šećer, pa kuvajte do ključanja.

U ključalu tečnost dodajte pečurke i blanširajte ih od tri do pet minuta.

U čiste tegle stavljate pečurke, pa ih prelijte vrelom tečnošću da ogreznu i zatvorite čistim poklopcima.

foto: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo

Tegle dobro uškuškajte i ostavite ih da se ohlade.

Ovako marinirane pečurke možete jesti već sutradan.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)