Punjene prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

ZA DORUČAK

SVI SE UTRKUJU ZA RECEPT FRANCUSKIH PRŽENICA: Ukusnije su OD NAŠIH zbog ONOGA što stavljaju u NJIH, odlepićete

Napravite ih za doručak ili večeru i oduševićete se

Objavljeno: 07.10.2022. 21:42h

Prženice ste do sada sigurno mnogo puta jeli, a da li ste ih probali punjene?

Napravite ih za doručak ili večeru i oduševićete se. Ovako se prave prženice na francuski način

Sastojci

12 kriški starog hleba

6 listova kačkavalja

6 listova šunke

FOTO: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK
FOTO: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK
FOTO: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK
FOTO: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

3 crvene paprike ili paradajza

4 jaja

50 ml mleka

pola kašičice soli

Priprema

Hleb isecite na tanje kriške. Odvojte po dve kriške hleba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati seckanu pečenu ili svežu crvenu papriku ili paradajz.

foto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

Umutite jaja i dodajte mleko.

Između dva parčeta hleba stavite list šunke i kačkavalja.

Umutite jaja sa solju, pa dodajte mleko i sjedinite. Ugrejte ulje da cvrči.

U pripremljenu smesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje.

foto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalepe.

Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople.

(Espreso/Najžena)