Branka Katić, Foto: Profimedia

pogledajte

ON JE BIO VELIKA LJUBAV BRANKE KATIĆ: Viđali su se TAJNO, ovu GRADSKU FACU svi ZNATE (FOTO)

Branka je 2010. godine glumila u srpskom filmu „Žena sa slomljenim nosem“ koji je publika jako lepo prihvatila

Objavljeno: 07.10.2022. 17:04h > 18:00h

Branka Katić je naša poznata glumica.

Pohađala je osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Beogradu. Debitovala je u filmu "Nije lako sa muškarcima" sa četrnaest godina. Pohađala je Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu u klasi Radeta Šerbedžije.

Po diplomiranju je nastupala na pozorišnim scenama u Subotici, Novom Sadu i Beogradu. Veliku popularnost je stekla ulogama koje je ostvarila na filmu i u televizijskim serijama.

foto: Vladimir Šporčić

Do sada je glumila u preko 20 filmova i televizijskih serija. U jednom periodu se posvetila inostranoj karijeri gde je glumila u seriji na HBO-u „Big Love“ kao i filmovima "The Englishman" i "Public Enemies".

Udata je za britanskog filmskog i televizijskog reditelja Džulijana Farina. Ima dva sina: Luija i Džoa. Od 2021. postala je članica Beogradskog dramskog pozorišta.

Branka Katić je rođena 20. januara 1970. godine u Beogradu.

FOTO: Aleksandar Jovanović Cile
FOTO: © ATA Images
FOTO: © ATA Images
FOTO: © ATA Images
FOTO: Nikola Anđić

U Velikoj Britaniji je 1999. godine snimila seriju „Warriors“ („Ratnici“). Priznala je da joj je bilo veoma teško jer je tada bombardovana Srbija, a ona nije mogla da bude sa dragim ljudima. Ubrzo ju je posao odveo u inostranstvo i počela je da gradi karijeru van svoje zemlje. Katić je 2007. godine započela snimanje HBO serije „Big Love“ („Velika ljubav“) čiji je jedan od producenata Tom Henks (Tom Hanks). Bila je konobarica Ana, četvrta supruga glavnog lika i pojavila se u svih pet sezona.

foto: Printscreen/youtube/Mirko Mickey

Branka je 2010. godine glumila u srpskom filmu „Žena sa slomljenim nosem“ koji je publika jako lepo prihvatila. Ova uloga joj je donela nagradu „Carica Teodora“ na Filmskim susretima u Nišu. Na festivalu u Karlovim Varima film je zauzeo osmo mesto.

Tokom 2012. godine joj se ostvarila želja da sarađuje sa svojim profesorom Radetom Šerbedžijom. Zajedno su snimali scenu u epizodi serije „Red widow“ („Crvena udovica“). U tom periodu je bila jedna od najplaćenijih srpskih glumica i zarađivala je oko 15 hiljada dolara po jednoj epizodi. Sledeće godine joj je dodeljena uloga agentkinje KGB u francuskom filmu „Möbius“. Glumila je na ruskom jeziku iako ga ne govori i sumnjala je da će ijednog Rusa ubediti da je Ruskinja. Partneri su joj bili oskarovac Žan Dižarden (Jean Dujardin) i Tim Rot (Tim Roth).

foto: Printskreen/youtube

Branka je 2016. godine počela snimanje hrvatske serije „Novine“ koja se smatra jednom od najboljih serija od raspada Jugoslavije. Naglasak je savladala uz pomoć žene koja radi na televiziji. Takođe je tumačila ulogu Smiljane u Nušićevoj komediji „Sumnjiva lica“. Glumila je izbeglicu u predstavi „Moja draga“ i tokom gostovanja u Banjaluci je srela ratnog zločinca koji im je pričao kako je ubijao ljude. Nakon toga je bila depresivna i nije uspela da izbriše tu sliku iz sećanja. Tokom pandemije novog virusa korona 2020. godine glumica se vratila u Beograd. To su iskoristili domaći reditelji, pa je „uskočila“ u predstavu „Sumrak bogova“ u režiji Jagoša Markovića. To je bio njen veliki povratak srpskom teatru nakon dve decenije i hit predstave „Bliže“. Krajem februara 2021. godine Branka je i zvanično postala stalni član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta (BDP).

foto: Printscreen/youtube/Mirko Mickey

Igor Milanović je sinonim za ovdašnji vaterpolo. I jugoslovenski i srpski. Osvojio je sve što se može osvojiti, ušao u „Kuću slavnih“, njegovo ime je zlatnim slovima upisano u našoj sportskoj istoriji. Iako mu u bazenu nije bilo ravnog, uvek je nalazio vremena i za neke druge, jednako važne stvari u životu.

Voleo je da izlazi i da uživa u svemu što hedonizam i mladost podrazumevaju. Bio je, što bi se u žargonu reklo, prava gradska faca. Uvek je rado viđen u društvu lepšeg pola, a pominjala su se i neka vrlo poznata imena. Na primer, još jedna legendarna gradska faca, Branka Katić. Bilo je to burnih devedesetih godina.

U jednom intervjuu Igor je priznao da je popularnost, koja je počela sa devetom decenijom prošlog veka, u nekom trenutku počela da mu smeta jer je, kaže, često bilo puno laži i preterivanja.

FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Beta/Branislav Božić
FOTO: Starsport©

‒ Srećom, tada nije bilo paparaca. Vaterpolisti su bili popularni kao košarkaši. Sada kad premotavam film, setim se kako nisam mogao ulicom da prođem, jer su ljudi prilazili, hteli autogram, fotografiju...

Nekako u to vreme zaljubili smo se u film „Mi nismo anđeli“. I u Branku Katić. I proslavljeni vaterpolista zaljubio se u jednu od naših najomiljenijih glumica. Oboje odrasli na Novom Beogradu, ona nekoliko godina mlađa... Kako je Igor i sam rekao, tada nije bilo paparaca, a ni ovoliko medija, pa su mogli da uživaju bez brige. Za njihovu ljubav se znalo u gradu, iako oni o tome nikad nisu pričali. Oboje su u međuvremenu uplovili u neke druge priče, postali roditelji... Njihova se završila ljudski, pa i danas Igor o Branki govori u superlativima.

foto: Starsport©

‒ Sa Brankom sam u dobrim odnosima. Kad god se vidimo, srdačno se pozdravimo. Bili smo u lepoj vezi, lepo smo se i razišli... Branka je srećno udata, upoznao sam i Džulijana, njenog supruga, imaju dva sina, ja dve ćerke, pa su nam se deca igrala na slavi kod zajedničkog prijatelja. Lepa priča, ostala do danas.

(Espreso/Alo)