Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Youtube/ NBC News

HOROR NAD HORORIMA

KIDNAPOVAO DETE (1) SVOJE DEVOJKE POD PRETNJOM PIŠTOLJA: Usledilo nešto još GNUSNIJE, da li je ovo MOGUĆE? (VIDEO)

On je uhapšen i optužen za kidnapovanje, korišćenje maloletnika kao štita, pružanje otpora uz nasilje, zanemarivanje dece, bekstvo i bežanje i nesavesnu vožnju

Objavljeno: 06.10.2022. 15:25h

Muškarac sa Floride uhapšen je nakon što je kidnapovao jednogodišnjeg dečaka svoje devojke i poveo policiju u poteru pre nego što je dete iskoristio kao živi štit ispred Mekdonaldsa prošle nedelje, saopštile su vlasti.

Kancelarija šerifa okruga Flagler odgovorila je na kuću u Bunker Lejnu u Palm Koustu, oko 60 milja južno od Džeksonvila, uveče 27. septembra zbog izveštaja o mogućoj otmici deteta, navodi se u saopštenju za javnost.

Brendon Leoner, 27, dečko majke deteta, oteo je jednogodišnjaka "dok je bio naoružan pištoljem i vozio se sa detetom u krilu dok je izlazio iz rezidencije", saopštila je šerifova kancelarija.

Poslanici su pokušali da povuku Leonera nakon što je neoprezno vozio kroz sredinu i projurio na Bele Tere Parkvai, saopštila je šerifova kancelarija.

Nije se povinovao i umesto toga je pobegao na istok na Državni put 100, vozeći se kroz nadolazeći saobraćaj, pre nego što je skrenuo na parking Mekdonaldsa u tržnom centru, navodi se u saopštenju.

Leoner je izašao iz svog vozila u blizini McDonald's drive-thru-a sa jednogodišnjakom u naručju, koristeći dete kao živi štit i odbijajući da sluša komande da spusti dete, saopštile su vlasti.

Nakon kratkog zastoja, poslanici su upotrebili šoker na Leoneru i spasili dete, rekli su.

Leoner je pokušao da pobegne i da se odupre hapšenju, ali su ga pas K-9 i šoker stavili pod kontrolu i stavljene su mu lisice, saopštila je šerifova kancelarija.

„Evo slučaja situacije u porodici koja postaje nasilna, dovodeći jednogodišnje dete i nevine vozače u opasnost“, rekao je šerif okruga Flagler Rik Stali u saopštenju.

Na sreću, dete nije povređeno i brzo se ponovo spojilo sa majkom.

Leoner je uhapšen i optužen za kidnapovanje, korišćenje maloletnika kao štita, pružanje otpora uz nasilje, zanemarivanje dece, bekstvo i bežanje i nesavesnu vožnju.

On je u nedelju ujutro odveden u medicinski centar da mu se zbrine zadobivene rane i prebačen je u zatvor za zatvorenike šerif Peri Hol, gde ostaje na kauciji od 61.000 dolara, rekao je za NBC njuz šerifov portparol Mesod Bendajan.

(Espreso)