Makedonski piđur, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

ZIMNICA

OVAKO MAKEDONCI SPREMAJU PINĐUR: Nema SRBINA koji ga NE VOLI, a njihov je UKUSNIJI od NAŠEG zbog 1 NAMIRNICE

Ostaviti ih tako dok se ne ohlade

Objavljeno: 05.10.2022. 20:49h

Napravite pinđur na makedonski način.

Sastojci

3 kg mesnate crvene paprike

0.25 kg ljutih papričica

150 g belog luka

1.5 kg plavog patlidžana

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

1.5 kg paradajza

1 kašika šećera

1 kašika soli

2 dl ulja

Priprema

Paprike, patlidžan i paradajz ispeći, oljuštiti i samleti na mašini za meso.

Ljute papričiće samo blago ispeći.

FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

U šerpu staviti ulje da se ugreje, dodati samlevenu masu i pržiti dok sva tečnost ne ispari, dodati šećer, so, sitno iseckani beli luk.

Pržiti još 10-15 minuta.

Dodati pečene ljute paprike, lagano izmešati da se ne raspadnu.

Tegle treba da budu tople, sipati pindjur do vrha tegle.

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Odmah zatvoriti poklopcem i okrenuti naopačke tegle.

Ostaviti ih tako dok se ne ohlade.

(Espreso/Zalogaj.com)