ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

recept

NAPRAVITE POHOVANO BELO MESO BEZ TRUNKE ULJA: Samo UVALJATE u OVO (RECEPT)

Pohovano meso nije preporučljivo jesti često, ali ako ga pripremite u rerni, možete da se počastite ukusnim obrokom

Objavljeno: 02.10.2022. 19:10h > 19:13h

Belo meso je jedno od najpopularnijih jela u celom svetu, pogotovo ako se ispohuje. Takav način pripreme nije preterano zdrav jer se prži u dosta ulja, ali mi vam predlažemo da napravite jednako ukusno pohovano meso koje se peče u rerni. Još jedna dobra stvar kod ovog recepta je što mogu da ga naprave i oni koji nikada nisu kuvali.

Sastojci:

1 jaje

1 kašika maslinovog ulja

peršun

1 kašika limunovog soka

500 g pilećeg filea

70 g prezli

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

1 kašičica slatke paprike

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice crnog luka u prahu

35 g parmezana

Priprema: U posudu sipajte jaje, maslinovo ulje, sirno seckani peršun i limunov sok. Posolite i pobiberite i dobro sjedinite. Zatim dodajte sitnije seckano meso i lepo promešajte, da meso upije smesu. U tanjir pomešajte prezle, začine i parmezan, pa uvaljajte meso. Posložite na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C oko 10 minuta, pa izvadite pleh, okrenite meso na drugu stranu i pecite na istoj temepraturi još 7-10 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)