Kiflice, Foto: RINA

ništa ukusnije

NAPRAVITE PEKARSKE KIFLICE ZA DORUČAK: Hrskavost im daje 1 SASTOJAK (RECEPT)

Ređajte kiflice u pleh, premažite jajetom i pospite semenkama

Objavljeno: 30.09.2022. 22:23h > 22:26h

Pekarske kiflice mogu da budu pravi izbor za vaš doručak.

Sastojci

1 kg mekog brašna,

25 g svežeg kvasca,

2 kašičice soli,

0,5 l mleka,

FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA

1 jaje,

2 dl kiselog mleka ili pavlake,

300 g margarina,

3 kašike šećera

ZA PREMAZIVANJE

foto: Profimedia

1 jaje,

semenke

PRIPREMA

Razmutite kvasac u pola šolje toplog mleka, dodajte kašičicu brašna i šećera. Od brašna, nadošlog kvasca, jajeta, omekšalog margarina, mleka, šećera i pavlake zamesite srednje meko testo. Dodajte još malo brašna i ostavite testo pola sata. Testo podelite na 36 loptica, pa svaku razvijte u obliku elipse i zavijte kiflicu. Ređajte kiflice u pleh, premažite jajetom i pospite semenkama. Neka odmaraju još 10–15 minuta, pa pecite na 200 stepeni da kiflice lepo porumene.

(Espreso / Najžena)