Posne punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

ZA RUČAK

POSNE PUNJENE PAPRIKE OD KOJIH KREĆE VODA NA USTA: 1 KAŠIKA ove NAMIRNICE je prava ZAMENA za MESO (RECEPT)

U toku posta ljudi često nemaju ideje za raznovrsne obroke i zato će vas ove punjene paprike oduševiti

Objavljeno: 28.09.2022. 14:51h > 14:54h

Od sastojaka koje uglavnom imate kod kuće napravite posne punjene paprike.

Umesto mesom paprike napunite pirinčem i ispecite u rerni. U toku posta ljudi često nemaju ideje za raznovrsne obroke i zato će vas ove punjene paprike oduševiti. Brzo i lako se spremaju, a neverovatno su ukusne.

Sastojci:

12 paprika šilja

2 šolje pirinča

foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

1 crni luk

1 paradajz

1 kašika paradajz paste

1 kašičica soli

malo peršuna

Za sos:

1 kašika paradajz paste

FOTO: Printscreen/Youtube/ tastes from the village
FOTO: Printscreen/Youtube/ tastes from the village
FOTO: Printscreen/Youtube/ tastes from the village
FOTO: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

1 kašika limunovog soka

600 ml vrele vode

1 kašičica soli

foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

Priprema:

Pirinač dobro operite i procedite, pa dodajte seckani crni luk, rendani paradajz, paradajz pastu, so i secakni peršun, malo bibera, začinsku papriku i dobro sjedinite. Paprike očistite od semenki, ali sačuvajte vrh koji ste odsekli. Napunite dobijenom smesom, zatvorite vrhom paprike i poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu.

foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

Paradajz pastu pomešajte sa limunovim sokom, vrelom vodom i kašičicom soli, pa prelijte paprike. Pek papir zgužvajte, malo nakvasite i lepo pokrijte paprike. Pecite na 230°C oko 35-40 minuta. Sklonite papir i pecite još 10 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)