Pilav na ruski način, Foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

prijatno

RUSKI RECEPT ZA PILAV: Brzo se sprema i NEVEROVATNO JE SOČAN, Rusi se u njemu DAVE

Ako volite srpski, isprobajte i ruski recept za pilav, jer će vam se garantovano svideti.

Objavljeno: 27.09.2022. 18:28h > 18:42h

Pilav je tradicionalno jelo koje se pravi od celog pileta i pirinča. Nekoliko puta tokom pečenja se zaliva bujonom. Takođe, pilav možete da spremate i sa delovima piletine, ali vodite računa da ne bude samo belo meso, jer će jelo biti suvo. U Srbiji pile se kuva i koristi se bujon koji se dobija od njega, a Rusi ga pripremaju malo drugačije. Oni proprže i povrće, batake i pirinač, pa tek onda zaliju bujonom i zbog toga se pilav peče kraće.

Sastojci:

2 bataka

300 g pirinča

1 crni luk

2 šargarepe

900 ml pilećeg bujona

30 ml maslinovog ulja

2 kašike soja sosa

Priprema:

FOTO: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem
FOTO: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem
FOTO: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem
FOTO: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem
FOTO: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem
FOTO: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem
FOTO: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem
FOTO: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

Pomešajte maslinovo ulje, soja sos, so, biber, slatku papriku. Sve lepo sjedinite i batake zasecite, pa lepo utrljajte marinadu. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Kratko propržite batake na zagrejanom ulju, tek da dobiju boju. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte seckanu šargarepu i crni luk. Zatim dodajte pirinač koji ste prethodno oprali i kratko propržite. U tepsiju stavite pirinač, crni luk i šargarepu, pa promešajte. Zatim sipajte bujon (napravite ga tako što ćete u vodi rastvoriti kocku supe). Pobiberite i poređajte batake. Premažite ih preostalom marinadom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)