Anja Mit, Foto: Instagram

NEMATE POJMA

FRAPIRAĆETE SE KADA VIDITE KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA ANJA MIT: Da li je MOGUĆE da je TOLIKO?

Dok je bila studentkinja, Anja je tumačila ulogu u ispitnoj predstavi „Bespomoćna stvorenja“ koja je prikazana na sceni „Raša Plaović“ u Narodnom pozorištu

Objavljeno: 26.09.2022. 14:36h > 14:39h

Anja Mit srpska je glumica, pevačica i TV voditeljka.

Rođena je 15. februara 1992. godine u Beogradu. Glumu je diplomirala na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Olivere Viktorović. Igra u beogradskom pozorištu Boško Buha. Majka Jelena je članica hora Pozorišta na Terazijama, a otac Ivica Mit je saksofonista.

Popularnost je stekla ulogom Anči u seriji Komšije. Pevačku karijeru započela je u istoj seriji, gde je kao Anči otpevala numere Dokaži i Mlinski kamen. Kao članica grupe Osmi vazduh i drugari učestvovala je na Beoviziji 2018. sa pesmom Probudi se.

foto: ATA images

U februaru 2022. počela je da vodi emisiju Una, due, tre na TV kanalu Una.

Anja je prvu televizijsku ulogu ostvarila 2010. godine. Bila je štreberka Jovana u tinejdžerskoj seriji „Priđi bliže“. Četiri godine kasnije je započela snimanje serije „Komšije“ u kojoj glumi Anđeliju Anči Čerović koja želi da postane manekenka ili estradna ličnost. U ovom ostvarenju, Anja je otpevala numere „Dokaži“ i „Mlinski kamen“ i tako je započela svoju muzičku karijeru.

Anja je talenat za muziku nasledila od majke Jelene koja je članica hora Pozorišta na Terazijama. Dok je bila studentkinja, Anja je tumačila ulogu u ispitnoj predstavi „Bespomoćna stvorenja“ koja je prikazana na sceni „Raša Plaović“ u Narodnom pozorištu.

FOTO: Instagram printscreen
FOTO: Instagram printscreen
FOTO: Instagram printscreen
FOTO: Instagram
foto: Instagram

Početkom novembra 2019. godine je sa kolegom Stefanom BuzUrovićem na velikoj sceni pozorišta „Akademija 28“ premijerno predstavila predstavu „Raj na zemlji“. Reč je o komediji koju je pisao Saša Milošević Mare, sa kojom su glumci obišli celu Srbiju i deo regiona. Početkom 2018. godine je otvorila školu glume „Mit“ koja je namenjena osnovcima i srednjoškolcima koji žele da se rekreativno i profesionalno bave ovom umetnošću. Osim glume, drži i časove modernog baleta.

foto: Instagram

Kada je imala tri godine, krenula je na moderan balet, a sa sedam je počela da peva. Takođe je pohađala školu glume koju vodi Sandra Rodić Janković. Pohađala je muzičku školu i Akademiju umetnosti u Beogradu na kojoj je diplomirala glumu.

foto: ATA images

Prvo je bila u klasi profesora Ivana Bekjareva, a zatim kod profesorke Olivere Viktorović Đurašković. Veliki utisak na nju je ostavio profesor Goran Jevtić.

Visoka je 180 cm. (Espreso)