Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

DOBRA, STARA VREMENA

JUGOSLOVENI SU LUDELI ZA OVAKVIM BOSANSKIM PASULJEM: Košta 200 dinara, a još bolje se jede kada je HLADAN!

I dan danas se prave recepti koji su se spremali u Jugoslaviji, jer spadaju u najukusnije. Uživajte!

Objavljeno: 22.09.2022. 14:27h

Pasulj je tradicionalno srpsko jelo koje se kuva sa suvim mesom i zaprškom, a Bosanci ga prave malo drugačije. Njihov dosta poseća na prebaranac, ali se razlikuje u sitnim detaljima. Ne postoji šansa da vam pasulje pripremljen na bosanski način ne uspe, a ukus će vas oduševiti. Sve što treba da uradite je da skuvate pasulj i pospete ga prženim crnim lukom. I dan danas se prave recepti koji su se spremali u Jugoslaviji, jer spadaju u najukusnije. Uživajte!

Sastojci:

300 g šarenog pasulja

4 glavice crnog luka

1 kašika slatke paprike

FOTO: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube/ Hearty and tasty
FOTO: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Hearty and tasty
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Priprema:

U šerpu stavite pasulj i sipajte vodu da ogrezne. Ostavite ga tako par sati da nabubri. Zatim propite tu vodu i sipajte drugu. Kuvajte dok ne provri, pa opet prospite vodu i sipajte novu. Tada pasulj posolite i kuvajte oko sat i po vremena. Vodite računa da voda ne ispari, pa ako je potrebno dodajte malo. Dok se pasulj kuva, luk isecite na rebarca i propržite na ulju, oko 15-20 minuta. Sipajte i malo tečnosti u kojoj se kuva pasulj. Pred kraj dodajte slatku papriku i dobro promešajte. Gotov pasulj sklonite sa šporeta, sipajte u dublje tanjire i preko pospite lukom. Nemojte da mešate.

(Espreso)