Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

SAVRŠENE SU

OVAKVE POHOVANE PALAČINKE JOŠ NISTE PROBALI! Olizaćete prste kada vidite njihovu SLAST, odmah ih napravite (RECEPT)

Morate ih okusiti

Objavljeno: 21.09.2022. 17:20h > 17:55h

Sastojci

Za palačinke:

200 g brašna

2 jajeta

2 kašike ulja

200 ml mleka

200 ml kisele vode

1 prstohvat soli

1 prstohvat šećera

Za pohovanje:

2 jajeta

po potrebi brašna

po potrebi prezle

Za nadev:

1 čaša Moja Kravica kisele pavlake

100 g rendane salame

U odgovarajuću posudu staviti jaja i mikserom blago umutiti. Dodati polovinu brašna i mleka i umutiti. Staviti drugu polovinu brašna, prstohvat soli, prstohvat šećera i ostatak mleka. Mikserom umutiti da nema grudvica od brašna. Dodati kiselu vodu i ulje, zatim kutlačom promešati da se smesa izjednači. Ostaviti da smesa odstoji 30 minuta. Zatim ispeći palačinke. Kada se malo ohlade, palačinke premazati pavlakom, zatim posuti rendanim kačkavaljem i rendanom salamom i preko staviti malo kečapa. Malo ka sredini presaviti bočne stranice palačinke, a zatim urolati, kako fil ne bi ispadao. Zatim svaki palačinku prvo uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržiti ih na zagrejanom ulju, izvaditi na papirnom ubrusu da upije višak masnoće i poslužiti se.

*Espreso