Pita sa šljivama, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

POSLASTICA

OVO JE NAJUKUSNIJI RECEPT ZA PITU SA ŠLJIVAMA: Ovako SOČNU niste JELI, a 1 DODATAK daje POSEBNU AROMU

Napravite sočnu pitu sa šljivama za čiju pripremu vam ne treba mnogo sastojaka i veoma je pristupačna

Objavljeno: 19.09.2022. 23:25h

Pita sa šljivama lako se pravi, a savršeno je sočna i ukusna.

Omiljeno srpsko voće bi trebalo iskoristiti na najbolji način. Napravite sočnu pitu sa šljivama za čiju pripremu vam ne treba mnogo sastojaka i veoma je pristupačna.

foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

Uz dodatak cimeta imaće predivnu aromu, a pre pečenja je pospite smeđim šećerom koji će se karamelizovati, a pita će imati još hrskaviju koricu.

Sastojci:

1 pakovanje kora za pitu

700 g šljiva

80 g šećera

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

80 g maslaca

100 g prezli

1 kašika cimeta

korica jednog limuna

2 kašike žutog šećera

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

Šljive očistite od koštica, isecite na četvrtine, pa ih stavite u dublji tiganj ili šerpu. Dodajte maslac i šećer i sve zajedno upržite da voće pustu sok i omekša. Kada šljive budu gotove dodajte im cimet i limunovu koricu. Jednu koru premažite uljem, pa odozgo stavite drugu koru, a zatim u jedan kraj rasporedite nadev sa šljivama. Pospite ih prezlama, pa lagano zamotajte. Postupak ponovite dok ne potrošite sav materijal. Pite ređajte u pleh obložen pek papirom, pospite ih smeđim šećerom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)