Foto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

PREUKUSNO

JAGNJETINA U MLEKU JE TRADICIONALNO JELO KOJE MORATE DA NAPRAVITE: Originalni RECEPT stiže sa ISTOKA SRBIJE

Ovo je pravi specijalitet za vaše čulo ukusa i donosi vam na sto pravi doživljaj Istočne Srbije

Objavljeno: 19.09.2022. 21:58h > 22:11h

Jagnjetina u mleku je staro, tradicionalno kuvano, a potom zapečeno jelo koje je posebno po tome što je miris jagnjećeg mesa ublažen, a povrće koje se koristi prilikom spremanja je veoma ukusno.

Ovo je pravi specijalitet za vaše čulo ukusa i donosi vam na sto pravi doživljaj Istočne Srbije.

Sastojci:

foto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

1,5 kilogram jagnjetine (plećka ili rebra)

6-7 šargarepa

500 grama krompira

5-6 čena belog luka

1/2 vezice peršuna

FOTO: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.
FOTO: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.
FOTO: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

1 litar mleka

so i biber po ukusu

1 kašika suvog biljnog začina

Priprema:

Meso iseći i poređati u dublju šerpu.

Dodati očišćen beli luk, biljni začin, biber i so.

Meso preliti sa mlekom.

foto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

Šargarepu iseći na dugačke trake i staviti u šerpu. Iseckati peršun i dodati i sve ostaviti da se kuva na tihoj vatri 60 minuta.

Očistiti krompir i iseći na veće komade, prebaciti u dublji pekač i preliti sa uljem i suvim biljnim začinom. Preko presuti meso koje se predhodno kuvalo jedan sat.

Ostavite poklopljeni pekač u rerni da se zapeče na 220 stepeni oko 60 minuta. Pred kraj skinite poklopac da se meso zarumeni.

Zapečenu jagnjetinu sa povrćem servirajte na tanjir i dekorišite seckanim peršunom.

(Espreso / Telegraf)