Tunjevina, Foto: Profimedia

RECEPT

UKUSAN DORUČAK ZA SAMO 15 MINUTA: Pašteta od tunjevine, prste da poližeš

Paštetu od tunjevine poslužite kao namaz uz prepečeni hleb

Objavljeno: 16.09.2022. 07:45h

Kad ne znate šta ćete za doručak, a tuna iz konzerve vam je pomalo suva i dosadna, znajte da niste sami.

Dobra vest je da možete veoma lako da je "pretvorite" u ukusnu paštetu za manje od 15 minuta, a sve što vam treba su sastojci koji se nalaze ispod i aparat za seckanje hrane.

Ali ne brinite, sve što može da iseckate u aparatu, možete i rukom, tehnologija je tu samo da ubrza proces.

Sastojci

200 g konzerve tunjevine - oceđene težine 150 g

60 g krem sira

½ kašike svežeg kopra

2 mlada luka

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika soka od limuna

½ limunove korice - sitno narendane

½ kašičice tabasko sosa (opciono)

½ kašičice soli

½ kašičice mlevenog crnog bibera

Priprema

Ocedite tunjevinu i umutite u mašini za seckanje hranu dok ne postane veoma sitna.

Prebacite tunjevinu u činiju za mešanje i dodajte sve ostale isitnjene sastojke.

Dobro mešajte rukom dok se sve ne sjedini.

Poslužite uz hrskavi hleb ili krekere. Višak možete da stavite u teglu i čuvate u frižideru.

(Espreso/Telegraf)