Ajvar, Foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

spremite zimnicu

BOLJI RECEPT ZA AJVAR OD OVOG NIGDE NEĆETE NAĆI: Pikantan UKUS daje 1 NAMIRNICA

Međutim, nije retkost ni da kuvarice eksperimentišu sa novim receptima, a jedan malo drugačiji predlog kako da ajvar naprave od svežih paprika Krstarica donosi u nastavku

Objavljeno: 07.09.2022. 21:52h > 21:54h

Mnoge domaćice spremne su da odvoje čitav dan da bi za svoju porodicu pripremile delikatesnu zimnicu – ajvar. Većina ima svoj tradicionalni recept, najčešće nasleđen od mame ili bake.

Međutim, nije retkost ni da kuvarice eksperimentišu sa novim receptima, a jedan malo drugačiji predlog kako da ajvar naprave od svežih paprika Krstarica donosi u nastavku.

foto: Profimedia

U ajvar se može dodati i plavi patlidžan, ali najpikantniji tajni sastojak je svakako – ren.

Predlažemo da obavezno probate, jer ne morate da menjate svoj osnovni recept, već samo da ga dodate u nekoliko tegli, a ostale ostavite kako inače radite.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

Ispecite i oljuštite paprike po običaju, iseckajte ili sameljite, po želji, pa upržite na ringli ili pažljivo ispecite u rerni, mešajući i dodajući ulje. Otprilike na polovini procesa dodajte so. Tek na kraju, kad je vreme da sipate esenciju, narendajte manju količinu rena (recimo, na 3 kg paprika, ide oko 300 gr rena) i umešajte u ajvar.

Sipajte vruće u vruće, sterilisane tegle i zatvorite sterilnim poklopcima, pa ostavite na toplom 24h. Sterilizaciju možete obaviti i u rerni.

(Espreso / Krstarica)