Kristina Fernandes de Kiršner, Foto: Printscreen/Twitter/@LautaroMaislin

pištolj na čelo

OGLASILE SE SAD POVODOM ATENTATA NA POTPREDSEDNICU ARGENTINE!

Policija je uhapsila napadača, kojeg su vlasti identifikovale kao 35-godišnjeg muškarca brazilskog porekla, i zaplenila mu oružje

Objavljeno: 02.09.2022. 19:30h

SAD su osudile danas pokušaj ubistva potpredsednice Argentine Kristine Fernandes de Kiršner.

„SAD snažno osuđuju pokušaj ubistva potpredsednice Kristine Fernandes de Kiršner. Stojimo uz argentinsku vladu i narod u odbacivanju nasilja i mržnje“, poručio je američki državni sekretar Entoni Blinken, a prenosi Rojters.

Argentinski predsednik Alberto Fernandes ranije je saopštio da je jedna osoba pokušala kasno sinoć da ubije potpredsednicu Argentine, ali da ona nije povređena jer pištolj nije opalio.

foto: Printscreen/Twitter/@LautaroMaislin

On je dodao da je pištolj bio napunjen sa pet metaka.

Policija je uhapsila napadača, kojeg su vlasti identifikovale kao 35-godišnjeg muškarca brazilskog porekla, i zaplenila mu oružje.

Do incidenta je došlo na ulazu u kuću potpredsednice Argentine u Buenos Ajresu, gde se poslednjih dana okupljalo na stotine demonstranata da podrže bivšu predsednicu Argentine, kojoj se sudi za korupciju.

Krišner (69) je optužena za više prevara države i umešanost u preusmeravanje javnih sredstava dok je bila predsednica između 2007. i 2015. godine, zbog čega bi mogla da se suoči sa 12-godišnjom kaznom i mogućom zabranom vršenja javnih funkcija.

(Espreso / Agencije)