Punjene paprike, Foto: Privatna arhiva

jako ukusno

ORIGINALNI BAKIN RECEPT ZA POSNU PUNJENU PAPRIKU: Ne biste verovali da može biti TOLIKO UKUSNO (FOTO)

Savršeno jelo za posne slave

Objavljeno: 19.08.2022. 09:15h > 09:17h

Ko kaže da posna hrana ne može biti ukusna kao i ona sa mesom. Probajte ove punjene paprike koje će vas razuveriti.

Potrebno je:

1 glavica crnog luka

5 čena izdrobljenog belog luka

2 šargarepe na kockice

može se useći i jedna crvena sveža paprika

50 gr pirinča (može malo obaren)

2 rendana krompira

1 puna kašika ajvara

suvog začina soli biber ml. paprika

200 ml kuvanog paradajza

1 paradajz za zatvaranje

1 kašika prašna

100 ml vode

ulje

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Priprema:

Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti.

Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u djuveču.

Dodati malo ulja i odozgo na svaku papriku . Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni c oko 60 min. Sve povrće koje ostane stavite u šerpu nalite vodom i kuvajte oko pola sata.

Dodajte začina, peršunovog lista i evo sjajne čorbice..Prijatno!

(Espreso)