ilustracija, Foto: Profimedia

recept

BOLJA NEGO U KAFANI: Ljutenica koju će PROŽDIRATI i oni koji NE VOLE LJUTO (RECEPT)

Obavezno probajte

Objavljeno: 11.08.2022. 21:15h > 21:36h

Sastojci:

– 5 kg paradajza – 30 crvenih mesnatih paprika – 250 gr ljutih paprika baburica – 200 gr secera – Soli po ukusu – 300 ml ulja – 200 ml vinovog sirceta – 4 glavice belog luka – 5-6 biberovih zrna ili kasicica mlevenog bibera

Priprema:

Paradajz oprati i samleti u masini za meso. U dublju šerpu presuti paradajz i staviti ga da se kuva na tihoj vatri. Dodati: secer, ulje, sirce i biber.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

Beli luk sitno iseckati i dodati paradajzu. Smesu kuvati oko 45 minuta.

U međuvremenu, oprati crvene paprika i izmleti ih na masini za meso, pa ih dodati paradajzu. Ljute paprika oprati, ocistiti, pa ih cele dodari smesi. Sve kuvati jos 20-30 minuta.

Tegle sterilisati (oko pola sata u rerni, na temperature od 100 stepeni). Kada je ljutenica gotova, odmah je sipati u vrele tegle, zatvoriti i pustiti da se polako ohladi. Zatim tegle odloziti u podrum ili spajz.

Bonus video:

(Espreso/receptizasvakog.com)