preukusno
OVAJ DORUČAK IDEALAN JE ZA CELU PORODICU: Napravite gnezda od PARADAJZA za samo 30 minuta (RECEPT)
Spremna su za oko 30 minuta, dok paradajz ne omekša, a belanca potpuno ne budu ispečena
Ovaj ukusan paradajz za doručak punjen je sa jajima i pečen u rerni. Spreman je za oko 30 minuta, dok paradajz ne omekša, a belanca potpuno ne budu ispečena. Vrlo se lako pravi, a izgleda prilično impresivno - idealno za vikend doručak, pa što da ne i ručak i večeru.
Trebaće vam samo nekoliko jednostavnih sastojaka.
Sastojci:
- 2 velika i čvrsta paradajza
- maslinovo ulje
- ¼ kašičice fine soli
- ½ kašičice crnog bibera
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ½ kašičice sušenog timijana
- 4 mala jaja
- ¼ šolje rendanog parmezana
- 2 kašike seckanog peršuna za ukras
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Prepolovite paradajz. Sa dna svake polovine isecite sitnu krišku, tako da paradajz može da stoji uspravno bez da se ljulja. Kašikom pažljivo izvadite semenke i pulpu. Možete proći oštrim nožem oko pulpe da biste je olabavili ako je potrebno.
Poprskajte izdubljeni paradajz maslinovim uljem.
Stavite ih u posudu za pečenje, isečenom stranom nagore.
Pospite paradajz solju, biberom, belim lukom u prahu i timijanom.
Razbijte svako jaje i gurnite u polovinu paradajza. Ako su jaja velika, moraćete da odbacite deo belanceta da biste omogućili da jaja stanu u paradajz.
Prelijte polovine paradajza parmezanom, po 1 kašiku za svaku polovinu paradajza.
Paradajz pecite dok se belanca ne stegnu, oko 20 minuta.
Pažljivo izlijte sve dodatne tečnosti koje su se nakupile oko jaja.
Ukrasite peršunom i poslužite.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!