OVAJ DORUČAK IDEALAN JE ZA CELU PORODICU: Napravite gnezda od PARADAJZA za samo 30 minuta (RECEPT)
Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/PALEOHACKS

preukusno

OVAJ DORUČAK IDEALAN JE ZA CELU PORODICU: Napravite gnezda od PARADAJZA za samo 30 minuta (RECEPT)

Spremna su za oko 30 minuta, dok paradajz ne omekša, a belanca potpuno ne budu ispečena

Objavljeno:

Ovaj ukusan paradajz za doručak punjen je sa jajima i pečen u rerni. Spreman je za oko 30 minuta, dok paradajz ne omekša, a belanca potpuno ne budu ispečena. Vrlo se lako pravi, a izgleda prilično impresivno - idealno za vikend doručak, pa što da ne i ručak i večeru.

Trebaće vam samo nekoliko jednostavnih sastojaka.

1 / 3 Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 2 velika i čvrsta paradajza
  • maslinovo ulje
  • ¼ kašičice fine soli
  • ½ kašičice crnog bibera
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ½ kašičice sušenog timijana
  • 4 mala jaja
  • ¼ šolje rendanog parmezana
  • 2 kašike seckanog peršuna za ukras

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Prepolovite paradajz. Sa dna svake polovine isecite sitnu krišku, tako da paradajz može da stoji uspravno bez da se ljulja. Kašikom pažljivo izvadite semenke i pulpu. Možete proći oštrim nožem oko pulpe da biste je olabavili ako je potrebno.

Poprskajte izdubljeni paradajz maslinovim uljem.

Stavite ih u posudu za pečenje, isečenom stranom nagore.

Pospite paradajz solju, biberom, belim lukom u prahu i timijanom.

Razbijte svako jaje i gurnite u polovinu paradajza. Ako su jaja velika, moraćete da odbacite deo belanceta da biste omogućili da jaja stanu u paradajz.

Prelijte polovine paradajza parmezanom, po 1 kašiku za svaku polovinu paradajza.

Paradajz pecite dok se belanca ne stegnu, oko 20 minuta.

Pažljivo izlijte sve dodatne tečnosti koje su se nakupile oko jaja.

Ukrasite peršunom i poslužite.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.