Anja Mit, Foto: Instagram

OTKRIVENO

RETKO KO ZNA DA JE ONA MAJKA ANJE MIT: Ostaćete u ČUDU, svi je vrlo DOBRO ZNATE

Kada je imala tri godine, krenula je na moderan balet, a sa sedam je počela da peva

Objavljeno: 11.08.2022. 18:25h > 18:29h

Anja Mit je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica i pevačica koja je značajniju ulogu ostvarila u televizijskoj seriji „Komšije“ u kojoj su do izražaja došle i njene vokalne sposobnosti. Rođena je 15. februara 1992. godine u Beogradu.

Kada je imala tri godine, krenula je na moderan balet, a sa sedam je počela da peva. Takođe je pohađala školu glume koju vodi Sandra Rodić Janković. Pohađala je muzičku školu i Akademiju umetnosti u Beogradu na kojoj je diplomirala glumu. Prvo je bila u klasi profesora Ivana Bekjareva, a zatim kod profesorke Olivere Viktorović Đurašković. Veliki utisak na nju je ostavio profesor Goran Jevtić.

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram
FOTO: Instagram
FOTO: Instagram/nikadnijekasno
FOTO: Instagram

U maju 2017. godine se preselila u svoj devojački stan na Vračaru u kome živi sa maltezerima Mašom i Bubijem.

Anjin tata je već neko vreme u braku sa pevačicom narodne muzike koja se zove Milka.

Početkom 2018. godine je otvorila školu glume „Mit“ koja je namenjena osnovcima i srednjoškolcima koji žele da se rekreativno i profesionalno bave ovom umetnošću. Osim glume, drži i časove modernog baleta.

Jedan od najtužnijih događaja u njenom životu bio je razvod roditelja. Iako joj je to teško palo, podržala ih je i trudila se da bude pozitivna.

foto: instagramscreen

Uprkos tome što je popularnost nije promenila, muškarci se plaše da joj priđu. Uglavnom joj se udvaraju putem društvenih mreža, a imala je nekoliko neprijatnih situacija jer su joj nepoznati muškarci slali fotografije na kojima su goli. Jedan od Anjinih omiljenih glumaca je Nebojša Glogovac, a od glumica najviše voli Merilin Monro. Kao tinejdžerka, bila je zaljubljena u Ivana Bosiljčića sa kim je danas u dobrim odnosima.

Anja je prvu televizijsku ulogu ostvarila 2010. godine. Bila je štreberka Jovana u tinejdžerskoj seriji „Priđi bliže“.

foto: Instagram

Četiri godine kasnije je započela snimanje serije „Komšije“ u kojoj glumi Anđeliju Anči Čerović koja želi da postane manekenka ili estradna ličnost. U ovom ostvarenju, Anja je otpevala numere „Dokaži“ i „Mlinski kamen“ i tako je započela svoju muzičku karijeru.

Anji je 2017. godine joj dodeljena uloga asistentkinje Tare Isidorović u seriji „Istine i laži“. Ovaj lik je urađen po uzoru na lik Gabrijele iz popularne argentinske telenovele „Graduados“ („Maturanti“). Takođe je imala ulogu prostitutke Ranke u kriminalističkoj seriji „Senke nad Balkanom“ i vodila je emisiju „Pepeljuge“ na Televiziji „Pink“.

Naredne godine se pojavila u ulozi prodavačice u filmu „Who Is My Husband“. U martu 2018. godine je sa svojom grupom Osmi vazduh nastupila na Beoviziji. Izveli su numeru „Probudi se“ i pripalo im je dvanaesto mesto. U domaćoj verziji američke serije „Urgentni centar“ koju od oktobra 2014. godine emituje nekoliko regionalnih televizijskih stanica Anja tumači doktorku Marina Velimirović.

foto: Youtube

Dok je bila studentkinja, Anja je tumačila ulogu u ispitnoj predstavi „Bespomoćna stvorenja“ koja je prikazana na sceni „Raša Plaović“ u Narodnom pozorištu.

U Pozorištu „Boško Buha“ je igrala sekretaricu Bosu u predstavi „Majstori, majstori“ reditelja Milana Karadžića od koga je mnogo naučila. Tada je sarađivala sa pokojnim glumcem Miloradom Mandićem Mandom koji joj je ostao u najlepšem sećanju. U Pozorištu na Terazijama je glumila u predstavama „Cigani lete u nebo“ i „Mister dolar“.

foto: Youtube

Početkom novembra 2019. godine je sa kolegom Stefanom Buzorovićem na velikoj sceni pozorišta „Akademija 28“ premijerno predstavila predstavu „Raj na zemlji“. Reč je o komediji koju je pisao Saša Milošević Mare, sa kojom su glumci obišli celu Srbiju i deo regiona.

foto: Instagram

Anja je talenat za muziku nasledila od majke Jelene koja je članica hora Pozorišta na Terazijama i od oca Ivice koji je po zanimanju saksofonista. Veliki deo detinjstva je provela u pozorištu sa majkom, jer nije imao ko da je čuva. Tu je upoznala vršnjakinju Katarinu Borisavljević koja je postala uspešna dramaturškinja.

(Espreso)