Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

PREUKUSAN

ZLATAN KAO DUKAT! Recept za kukuruzni hleb koji će vas baciti na kolena

Postupak pripreme je jednostavan, a rezultat fenomenalan

Objavljeno: 08.08.2022. 07:39h > 07:47h

Priprema domaćeg hleba ne mora da bude teška i komplikovana. Recept za domaći kukuruzni hleb koji vam donosimo mogu da pripreme i domaćice koje nisu vične mešenju testa.

Sastojci:

3,5 šolja običnog brašna (mera je šolja od 250 mililitara)

2 šolje fino mlevenog kukuruznog brašna

3 šolje mleka

1 šolja ulja

ravna supena kašika suvog kvasca

ravna kafena kašičica soli

vršna kafena kašičica šećera

1 jaje

Priprema:

Zagrejte mleko da bude mlako, pa ga sipajte u činiju u koju ste već stavili obično i kukuruzno brašno, suvi kvasac, šećer i so. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaje i ulje i mesite pet minuta.

Umešeno testo prekrijte krpom ili streč-folijom i ostavite sat vremena da naraste. Potom ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, podelite ga na dva jednaka dela i formirajte vekne.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Profimedia

Tepsiju obložite pek-papirom i premažite uljem, pa prebacite vekne i ostavite ih da narastaju još pola sata.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa na dno spustite tepsiju u koju ste sipali vodu - ovo će obezbediti da korica hleba bude hrskava.

Nožem zasecite hleb na nekoliko mesta, pa tepsiju sa hlebom stavite u rernu iznad tepsije sa vodom i pecite otprilike 35 do 40 minuta.

Prijatno!

(Espreso)