TAJNA MEKOG HLEBA: Dodajte 1 namirnicu u TESTO i dobićete NAJUKUSNIJI IKADA (RECEPT)
Hleb, Foto: Profimedia

TRIKOVI IZ KUHINJE

TAJNA MEKOG HLEBA: Dodajte 1 namirnicu u TESTO i dobićete NAJUKUSNIJI IKADA (RECEPT)

Iznenadićete se mekoćom ovog domaćeg hleba

Objavljeno: 19:00h

Ukoliko vam kada mesite hleb on bude tvrd, a testo gnjecavo, ne očajavajte. Dodajte u testo krompir ili 2 i ono će biti mekano i vazdušasto. Možete ovaj hleb peći iz jednog dela u obliku vekne ili napraviti više manjih pogačica.

Sastojci:

2 kuvana krompira

500 g brašna

2 kašičice šećera

7 g suvog kvasca

230 g vode ( po potrebi)

2 kašičice soli

30 g ulja

1 / 4 Foto: Profimedia

Priprema:

Izbockajte krompir pa ga stavite u mikrotalasnu na10ak minuta pa izgnječite. U većoj činiji pomešajte krompir, brašno, šećer, ulje, so, kvasac, pa zamesite testo rukama. Izvadite na pobrašnjenu površinu pa još malo mesite. Činiju, u kojoj ste malopre mesili premažite uljem pa vratite testo, pokrijte i ostavite da odmara 2 sata.

Nakon toga razvijte testo u oblik vekne pa zasecite na 6 delova. Od svakog dela pravite male loptice (kajzerice) i ređajte u pleh obložen pek papirom. Prekrijte zatim pleh prijanjajućom folijom pa ostavite 20 min tako. Pecite na 180 stepeni pola sata.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.