Juneći medaljoni, Foto: Printscreen Youtube

RECEPT DANA!

JUNEĆI MEDALJONI U SOSU OD PEČURAKA SU RUČAK ZA ČISTU 10! Uz 1 TRIK će se MESO raspadati, biće mekano ko DUŠA!

Juneću medaljoni u sosu od pečuraka oduševiće sve prave gurmane

Objavljeno: 04.08.2022. 14:45h

Juneći medaljoni u sosu od pečuraka jednostavno se prave, a pravi su gastronomski užitak.

Belo vino će jelu dati poseban šmek, a najbolje se slaže uz pire krompir ili pirinač. Da bi meso bilo sočno i mekano nemojte da dodajete začine na početku, već pri kraju pripreme, jer so zna da izbuče vlagu, pa medaljoni mogu biti suvi i žilavi.

Sastojci:

600 g junećih medaljona od buta

150 g šampinjona

2 čena belog luka

130 ml belog vina

20 g putera

100 ml neutralne pavlake

1 kašika ulja

so, biber

Priprema:

U tiganj stavite malo ulja pa medaljone propržite pet minuta sa svake strane. Izvadite ih na tanjir i poklopite da se ne hlade. U istom tiganju dodajte maslac, pa na njemu prodinstajte iseckane pečurke. Dodajte sitno naseckan beli luk, nalijte vino i sve zajedno krčkajte dok tečnost ne ispari. Nakon toga sipajte neutralnu pavlaku, vratite medaljone u tiganj, dodajte začine po ukusu, pa sve zajedno dinstajte još nekih 15 minuta.

Povremeno promešajte i ukoliko ima potrebe dolijte malo vode.

Servirajte dok je još toplo uz prilog po želji.

(Espreso)