Planinarenje, Foto: Profimedia

JEZIVO

UČITELJICA UMRLA TRAŽEĆI "TAJNI BESKONAČNI BAZEN" KOJI JE VIDELA NA TIKTOK-U: Koštao ju je ŽIVOTA!

Viktorija Naomi Lak, 47, iz Vulverhemptona, bila je na planinarenju u blizini Krib Goča sa partnerom Metjuom Radnorom kada se tragedija dogodila 19. decembra prošle godine

Objavljeno: 28.07.2022. 10:57h

Majka dvoje dece pala je 15 metara u smrt nakon što se izgubila dok je tražila „tajni beskonačni bazen“ u brdima Snoudonije.

Viktorija Naomi Lak, 47, iz Vulverhemptona, bila je na planinarenju u blizini Krib Goča sa partnerom Metjuom Radnorom kada se tragedija dogodila 19. decembra prošle godine.

Par je bio odsutan za vikend kao deo ranog božićnog poklona nakon što je učiteljica sa posebnim obrazovnim potrebama videla mesto za lepotu na TikToku i rekla da „izgleda neverovatno“.

U istrazi o njenoj smrti u Kernarfonu rečeno je da se gospođa Luck, strastvena šetačica koju je opisala kao „energična, zdrava i aktivna“, zajedno sa svojim partnerom i njihovim psom Luisom, izgubila.

Sud je čuo da su odlučili da se razdvoje na povratku, a gospodin Radnor je krenuo putem koji je njihovom psu bio lakši za hodanje.

Rekao je da je u roku od nekoliko minuta nakon što je gospođa Luck krenula prema jaruzi da se spusti dole čuo njeno „jecanje“, ali nije video da je pala.

U svojoj izjavi, koja je pročitana, on je dodao: „Pozvao sam 999 na svoj mobilni, ali mi se baterija ispraznila kada sam bio u Gorskom spasavanju. Nisam znao gde sam.’

Nastavio je: „Luis je bio pametan, počeo sam da vičem i znao je da nešto nije u redu, gledao je niz planinu sa zabrinutim izrazom lica, znao je da nešto nije u redu.“

Gospodin Radnor je upozorio druge šetače u oblasti da je došlo do incidenta kada je počeo da viče u pomoć.

Ubrzo nakon toga, na mesto događaja stigli su helikopteri obalske straže iz Karnarfona i Lanberisa, a gospođa Luck je ukrcana u avion.

Ali podlegla je povredama nešto pre 15 časova.

Pomoćnica starijeg mrtvozornika za severozapadni Vels, Sara Rajli, zaključila je da je smrt gospođe Luck posledica „nesreće“.

Rekla je: „Bili su na putu nazad kada je pala sa 15 metara. Gospodin Radnor nije bio svedok pada, ali je čuo njen vrisak.

„U tom području nije bilo uspostavljenih staza, a ovo nije bila poznata ruta za spuštanje Sib Goč.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Alpenwild
FOTO: Printscreen/Youtube/ Alpenwild
FOTO: Printscreen/Youtube/ Alpenwild
FOTO: Printscreen/Youtube/ Alpenwild
FOTO: Printscreen/Youtube/ Alpenwild
FOTO: RINA

„Gospodin Radnor je potvrdio da nemaju mapu i da ne koriste nijednu aplikaciju na svojim mobilnim uređajima kao pomoć u navigaciji. Viktorija Naomi Lak umrla je od višestrukih povreda usled pada sa visine.’

Nakon njene smrti, otac gospođe Luck, Gordon, rekao je: „Viki je imala veliki krug prijatelja i bila je mentor drugima.

„Uvek bi pomagala drugima i njen dom je uvek bio otvoren za one kojima je bila potrebna.

„Bila je odana majka i talentovana brižna osoba. Volela je život, imala je dobar smisao za humor i bila je brižna ćerka. Ona će svima nedostajati i veoma je tužno.’

(Espreso/Metro co.uk)