Foto: Printscreen/Youtube

prijatno

TURSKI HLEB ZA KOJIMA SU SRPKINJE POLUDELE: Mami vas da ga napravite za DORUČAK (RECEPT)

Sa ovim receptom lako ćete spremiti ukusne turske hlepčiće

Objavljeno: 27.07.2022. 09:16h

Mnogi se pitaju kako u Turskoj prave tako ukusne hlepčiće u koje stavljaju kebab ili neki drugi specijalitet.

Uz ovaj recept, ni vama neće biti problem da ih napravite i poslužite uz ćevape ili pohovano meso.

Budite sigurni da će se svi oduševiti sa ovako ukusnim hlebom.

Sastojci:

300 mililitara tople vode

300 mililitara toplog mleka

10 grama suvog kvasca

20 grama šećera

840 grama brašna

1 kašičica soli

Za premazivanje:

50 grama maslaca

Malo peršuna

Priprema:

Kvasac rastvorite u malo tople vode sa šećerom i kada nadođe, pomešajte ga sa brašnom u koje ste dodali so. U sve to dodajte mleko i mesite dok se masa ne ujednači.

Od testa napravite male loptice i svaku razvucite oklagijom kako biste oblikovali male lepinjice. Testo ostavite malo da naraste.

Tako razvučene lepinjice prebacite u zagrejan tiganj i pecite na srednjoj temperaturi, od pet do sedam minuta.

Kada su obe strane pečene, lepinjice premažite mešavinom maslaca i peršuna.

(Espreso)