Foto: Printscreen/youtube

čik probajte

OVA SALATA JE NAJČEŠĆI IZBOR TOKOM LETNJIH VRUĆINA: Ima sve potrebno, zbog nje ostale IZGLEDAJU SMEŠNO (RECEPT)

Možete je napraviti i sa nekom drugom vrstom konzervirane ribe po ukusu, a ​salata sa tunom ​je bazični recept

Objavljeno: 21.07.2022. 09:55h > 09:59h

Salata sa tunjevinom ​je jedna od najčešćih izbora brzog jela. Bilo da se radi o ručku, večeri ili čak obroku za poneti, tu je sve što nam je potrebno.

Uvek možete da je iskombinujete sa povrćem, salatom koja se nađe u frižideru. ​Tuna salata ​je uvek najbolja sveža, sa što manje ulja i teških preliva. Ne bi trebalo da dugo stoji, čak ni u frižideru. Naravno, možete je napraviti i sa nekom drugom vrstom konzervirane ribe po ukusu, a ​salata sa tunom ​je bazični recept.

Sastojci:

100g oceđene tunjevine

1 paprika

2 paradajza

1 glavica crvenog luka

1/2 veze peršuna, celera ili šaka rukole

Šaka maslina bez koštica

Priprema:

Iseckati luk sitno, preko njega bez mešanja dodati tunjevinu i ravnomerno rasporediti. Preko tunjevine staviti sitno iseckan peršun ili drugu vrstu zeleniša. Paradajz iseckati na kockice preko peršuna. Masline iseći na kolutiće i pobacati po paradajzu. Preko paradajza naseći papriku na kockice.

Salata je najbolja kad odstoji u poklopljenoj ​posudi​, oko pola sata u frižideru. Oštri, kvalitetni ​noževi​ će umnogome ubrzati seckanje povrća, bez gnječenja.

(Espreso)