Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

PREUKUSNA JE

OMILJENO SRPSKO JELO NA SKROZ DRUGI NAČIN! Spremite musaku SA KARFIONOM, ukusan obrok za celu porodicu

Oduševićete sve

Objavljeno: 19.07.2022. 15:45h > 16:03h

Napravite ukusnu musaku sa karfilom za čitavu porodicu...

Sastojci:

veća glavica karfiola 300 g mlevenog mesa dva jajeta dva čena belog luka glavica crnog luka čaša kisele pavlake (180 ml) pola šolje mleka kašika soka od paradajza začinsko bilje peršun so, biber ulje

foto: Printscreen/Youtube/ Cuisine Marocaine

Priprema:

Karfiol isecite na veće komade i kuvajte u slanoj vodi u koju ste sipali šoljicu mleka. Napola kuvani karfiol ocedite.

Na ulju prodinstajte sitno iseckan crni luk i mleveno meso, pa dodajte paradajz, začinsko bilje, mleveni biber i malo vode.

Kada meso omekša, dodajte iseckani beli luk i peršun. Na dno vatrostalne posude složite polovinu karfiola, preko njega izdinstano mleveno meso i ponovo red karfiola.

Pavlaku izmešajte sa jajima, dodajte malo soli i prelijte musaku. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata. Služite toplo.

(Espreso)