MOĆNA BILJKA KOJA PRIVLAČI USPEH I NOVAC: Srbi vole njen ukus, a posle ovoga će je ODMAH POSADITI
Bosiljak, Foto: Printscreen

OVO MORATE ZNATI

MOĆNA BILJKA KOJA PRIVLAČI USPEH I NOVAC: Srbi vole njen ukus, a posle ovoga će je ODMAH POSADITI

Svaka kuća bi trebalo da ga ima

Objavljeno: 14:44h

Iako bosiljak najčešće koristimo kao začin za pripremu jela, prema Feng šui tradiciji, to je biljka koja ima posebnu energiju, zbog čega bi svaka kuća trebalo da je ima.

Bosiljak je bio poznat u drevnim vremenima: tada se ova biljka, zbog svojih lekovitih svojstava, smatrala magičnom. U Indiji, navodnoj domovini bosiljka, bio je poznat kao omiljena biljka Višnua; u egipatskim piramidama pronađeni su venci od bosiljka; Stari Rimljani su koristili bosiljak za osvežavanje vazduha u zatvorenom prostoru i kao dekoraciju stola.

Postoji legenda da su vojnici Aleksandra Velikog doneli bosiljak u Evropu nakon povratka iz Azije. U Srbiji bosiljak se koristi u verskim obredima, na krštenjima, venčanjima i u osvešćavanju vodice. Miris bosilja opušta, umiruje i povezuje se sa duhovnošću.

Bosiljak
foto: Profimedia

U Feng šui učenju se smatra da bosiljak treba posaditi ispred kuće, jer tako sprečava da u dom uđe negativna energija, dok istovremeno privlači sreću. Bosiljak se smatra za jednu od najsrećnijih biljaka, pa se smatra da donosi uspeh u karijeri i u polju novca, ali da može pomoći u privlačenju srodne duše, ljubavne sreće i lepog braka.

Nekada su žene koristile bosiljak kao parfem, ili su ga stavljale u oko struka kako bi imale sreće u pronalasku partnera. Kada imate bosiljak u domu, njegov prijatan miris može doneti mir ukućanima i lepu energiju.

Takođe, korisno je imati bosiljak u domu i gajiti ga kao začin, ali i kao prirodni lek. Još od davnina se koristi u narodnoj medicini, pun je vitamina i minerala, a najviše pomaže za ublažavanje napetosti. Koristi se kod prehlade, kašlja, bronhitisa, upaljenog grla, doprinosi zdravlju srca, deluje protiv stresa, ublažava otok nakon uboda insekata, pozitivno utiče na sistem organa za varenje itd.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.