Kajgana, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

OVO NISTE JELI DO SADA

POSNA KAJGANA ĆE VAM POMUTITI PAMET: Posle nje više nećete želeti onu UOBIČAJENU, tajna je u 1 SASTOJKU! (RECEPT)

Jaja se u receptima mogu zameniti različitim namirnicama kao što su lan ili čia seme, banana, bundeva ili jabuka ili akvafaba.

Objavljeno: 15.07.2022. 18:53h

Naravno, ni sa jednom od ovih zamena se ne može napraviti kajgana, ali postoji rešenje čak i za to!

Za ovu svrhu se koristi tofu (sir od soje), a kajgana pripremljena na ovaj način se po teksturi, izgledu pa čak ni po ukusu gotovo ne razlikuje od one prave. Ovu kajganu možete pripremiti samo sa tofuom, a možete dodati i nešto od povrća.

Za ovu kajganu je potrebno: 100g tofu sira, 2 šake seckanog spanaća, 1/3 kašičice kurkume, 4-5 kašika biljnog mleka ili vode, 1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja, 1 kašika nutritivnog kvasca (po želji), morska so, biber

Priprema

Viljuškom zgnječiti tofu. Dodati kurkumu, so, biber, kvasac, mleko ili vodu. Na zagrejanom ulju propržiti tofu sa dodatim sastojcima uz mešanje, a na kraju dodati spanać i ostaviti kratko na vatri da spanać omekša.

(Espreso)