Grčka, Foto: Profimedia

OGLASILI SE

"AKO VAM JE ŽIVOT U NEMAČKOJ PRESKUP, DOĐITE KOD NAS": Balkanska zemlja pozvala NAROD DA PREZIMI KOD NJIH!

Grčki ministar turizma Vasilis Kikilijas pozvao je Nemce da, zbog poskupljenja i neizvesnosti oko snabdevanja gasom, dođu u Grčku i tamo prezime

Objavljeno: 15.07.2022. 13:32h

Ako vam je život u Nemačkoj preskup, ako se plašite smrzavanja zbog slabog grejanja tokom zime - dođite u Grčku, poručio je Nemcima grčki ministar turizma Vasilis Kikilias.

Grčki ministar turizma Vasilis Kikilijas pozvao je Nemce da, zbog poskupljenja i neizvesnosti oko snabdevanja gasom, dođu u Grčku i tamo prezime.

Kikilijas je u razgovoru za nemački Bild istakao da bi za Grke bilo veliko zadovoljstvo kada bi tokom jeseni i zime ugostili nemačke penzionere, koji bi voleli da iskuse "mediteransku zimu", uz grčko gostoprimstvo, blage vremenske prilike i visokokvalitetne usluge.

"Čekaćemo vas", rekao je Kikilijas.

Kao najbolje mesto za zimu Nemcima je preporučen Krit, uz poruku da zima na tom južnom ostrvu traje samo dva meseca – uz 10 vrućih dana.

FOTO: Printscreen/RTS
FOTO: Printscreen/RTS
FOTO: Printscreen/RTS
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Grad Vršac
FOTO: Profimedia

Gradonačelnik Hanje, glavnog grada Krita, Panajotis Simandirakis takođe je poželeo dobrodošlicu svim Nemcima koji bi da prezime u Grčkoj – "daleko od krize".

"Hanja je najbolja destinacija za svakoga da prebrodi kriznu zimu. Topli, prijateljski nastrojeni ljudi i možda najbolja klima u Evropi tokom cele godine", rekao je Simandirakis.

Napominje da njima grejanje tokom zime nije potrebno.

"Nijedan Nemac se neće smrzavati u Grčkoj", istakao je Simandirakis.

Agent za nekretnine Janis Krijaras u razgovoru za Bild ističe da gasna kriza u Grčkoj ne postoji, te da za sve zainteresovane Nemce ima mnogo apartmana i kuća koje se tokom zime mogu jeftino iznajmiti – od 300 evra mesečno pa naviše.

(Espreso/BILD)