OVAKO JE NOĆAS BILO NA GRANICAMA, A I ZA DANAS NAJAVLJUJU KOLAPS: Čeka se satima, naoružajte se strpljenjem (FOTO)
Gužva, Foto: AMSS

VAŽNO AKO KREĆETE NA PUT

OVAKO JE NOĆAS BILO NA GRANICAMA, A I ZA DANAS NAJAVLJUJU KOLAPS: Čeka se satima, naoružajte se strpljenjem (FOTO)

Srpski turisti su se po svemu sudeći, u velikom broju uputili na odmor u Grčkoj

Objavljeno:

U samom jeku turističke sezone teško je stići do željenih destinacija van Srbije, a da se izbegnu gužve na graničnim prelazima. Kolone su počele da se formiraju još juče, bilo ih je i tokom noći, a po svemu sudeći, oni koji i danas krenu ka moru, treba da se naoružaju strpljenjem.

Juče tokom dana gužve su bile na prelazima Gradina, Batrovci, Horgoš i Preševo, a ista situacija zabeležena je i tokom popodneva i noći.

Prema najnovijim podacima AMSS, na graničnom prelazu Gradina putnička vozila čekaju oko sat vremena.

- Danas oko pola pet dva i po sata čekanja na ulazak u Severnu Makedoniju - napisala je članica grupe "Grčka uživo".

Sudeći po snimcima AMSS kamera, bilo je mnogo onih koji su pokušali da zastoje na granicama izbegnu noćnom vožnjom, ali im to ipak nije pošlo za rukom jer je, kako se moglo videti, gužva bila na skoro svim pomenutim prelazima.

1 / 3 Foto: AMSS

Srpski turisti su se po svemu sudeći, u velikom broju uputili na odmor u Grčkoj, obzirom da su kamere AMSS-a satima beležile pune sve tri kolone vozila na prelazu Gradina i Preševo.

Gužva je bila i na Horgošu, kao i na Batrovcima, posebno na ulazu iz Srbije u Hrvatsku.

Budući da je ovo deo leta kada je sezona godišnjih odmora u punom jeku, gužve na graničnim prelazima očekuju se i danas. Upravo zato, iz AMSS savetuju da se koriste alternativni prelazi.

- Vozačima savetujemo da, u danima pojačanog saobraćaja, kao i kod dužih čekanja posebno vikendom koriste manje opterećene, alternativne, prelaze, odnosno Bajmok do 11. septembra u danima petak, subota i nedelja, koji radi do 24 sata, GP Bački Vinogradi koji radi do 31. avgusta u danima: petak, subota i nedelja od 7-22 sata - podvlače u AMSS-u.

Kada je reč o graničnim prelazima sa BiH u AMSS-u preporučuju nekoliko opcija.

- Mogu koristiti prelaze: Sremska Rača, Mali Zvornik, Badovinci, Kotroman dok se na granici sa Bugarskom može koristiti manji prelaz Strezimirovci. Na izlazu ka Makedoniji može se koristiti pelaz Prohor Pčinjski - naglašavaju u AMSS-u.

U ovom savezu imaju i savet za vozače za putovanje van zemlje.

- Obavezno koriste alternativne prelaze, obavezno prekontrolišite ispravnost krenite ispravnim vozilom. Spremite se na strpljivo čekanje na graničnom prelazu, pripremite zeleni karton za putovanje kroz Severnu Makedoniju, ne krećite umorni i neispavani na put - zaključuju u AMSS-u.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.