Foto: Dragana Udovičić

BIOGRAFIJA

EVO KOLIKO GODINA ZAPRAVO IMA DUBRAVKA MIJATOVIĆ: Da li je REALNO da je TOLIKO?

Dubravka je značajne uloge ostvarila i u filmovima Jagoda u supermarketu i Tri palme za dve bitange i ribicu. Igrala je i u uspešnoj predstavi Doručak kod Tifanija pozorišta Madlenijanum

Objavljeno: 13.07.2022. 12:29h > 12:40h

Dubravka Mijatović je srpska je filmska, pozorišna i televizijska glumica.

Devedesetih godina bila je poznata po ulogama u serijama Bolji život i Srećni ljudi, kasnije u serijama Stižu dolari i Bela lađa. Godine 2008. dobila je glavnu žensku ulogu u popularnoj seriji Moj rođak sa sela, a deset godina kasnije glavne uloge u serijama Nemanjići - rađanje kraljevine i Žigosani u reketu.

FOTO: Aleksandar Jovanović Cile
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Aleksandar Jovanović Cile
FOTO: Aleksandar Jovanović Cile

Dubravka je značajne uloge ostvarila i u filmovima Jagoda u supermarketu i Tri palme za dve bitange i ribicu. Igrala je i u uspešnoj predstavi Doručak kod Tifanija pozorišta Madlenijanum.

foto: Damir Dervišagić

Kao dete, bila je član dramskog studija Bate Miladinovića, a prvu ulogu odigrala je sa šest godina u tv seriji „Vaga za tačno merenje“.

Sa sedamnaest godina dobila je priliku da zaigra jednu od uloga u filmu „Nije lako sa muškarcima“ (1985). Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu je upisala 1988. godine iz trećeg pokušaja.

Diplomirala je 1994. godine. Bila je na klasi profesora Vladimira Jevtovića, na klasi zajedno sa Ivanom Mihić, Nebojšom Dugalićem, Draganom Mićanovićem i ostalima.

foto: © ATA Images

Dubravka Mijatović je rođena 27. decembar 1968. što znači da ima 53 godine.

Bila je udata za glumca Gorana Radakovića, sa kojim ima ćerku Ivu.

(Espreso)