Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

RECEPT

UKUSAN KOLAČ SA ORASIMA: Brzo se pravi, još brže se jede!

Poslastica nikad dosta, predlažemo vam još jedan kolač spreman za 20 minuta!

Objavljeno: 12.07.2022. 12:13h

Potrebno je:

3 jaja 100 gr šećera 200 gr brašna 1 prašak za pecivo 100 gr. maslaca 150 gr ml. oraha 1/2 kašičice cimeta 200 gr ml. plazme 500 ml mleka 100 gr suvog grožđa u rumu korica limuna 2 kašike prah šećera 50 ml ulja 100 ml mleka za testo

foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, otopljen maslac, ulje, korica limuna, mleko i sve izjednačiti. Tepsiju 35x25 obložiti pek papirom, pa sipati pola testa. Zapeći na 200 stepeni C 15 minuta. Podgrejati 500 ml mleka, orahe zasladiti po želi. Sipati mleko, a u orahe dodati pola kašičice cimeta da orah bude malo ređi.

U plazmu ocediti suvo grožđe, ubaciti mleko, pa izjednačiti, Na pečen biskvit dodati prvo plazmu, pa rasporediti. Istresti drugi deo testa, pa prekriti nadevom.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Peći još 20-30 min da lepo porumeni. Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

(Espreso: Informer)