Ufff kad zamiriše! Lepinje sa kiselim mlekom i kajmakom su pogubne za liniju, al' im niko ne može odoleti! (RECEPT) (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

najlepši ukusi sveta

Ufff kad zamiriše! Lepinje sa kiselim mlekom i kajmakom su pogubne za liniju, al' im niko ne može odoleti! (RECEPT) (VIDEO)

Iz Bakine kuhinje mirišu starinske lepinje, ali na potpuno moderan način. Jeste da nisu baš najdijetalnije, ali zaljubićete se u njih

Objavljeno:

Šta se dešava tvom telu kad jedeš kasno uveče? (FOTO) (GIF)

Kad vam ponestane ideja i kada želite nešto toplo na brzaka, lepinje sa kajmakom i kiselim mlekom su odlično rešenje. Brz i jednostavan recept za domaće lepinje, priprenljene na malo drugačiji način, sa prelivom od kiselog mleka i kajmaka, pa još i posute sirom će vam zavesti nepca.

Sastojci:

500-600 g brašna 20 g svežeg kvasca 200 ml jogurta 100 ml toplog mleka 1 kašika šećera 3 jaja 200 g kiselog mleka 2 kašike kajmaka ili pavlake 150 g sira

So

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U malo mleka potopiti kvasac, dodati 2 jaja, malo šećera, jogurt, mleko i brašno. Na kraju dodati so i umesiti srednje tvrdo, glatko testo i ostaviti malo da naraste. Testo podeliti na 4 loptice. Svaku lopticu razviti na veličinu tanjira pa staviti u pleh i ostaviti da jo malo naraste.

Umutiti belanca, pa dodati kiselo mleko i kajmak. Svaku lepinju premazatui ovom smesom, pa po vrhu dodati izmrvljeni sir. Ivice lepinje premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni C oko 20-30 minuta da lepo porumene.

Za detaljnija uputstva pogledajte video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.