Popara, Foto: Printscreen/Youtube/ ŠtaDaJedem?

PROBAJTE!

TOPLO JELO SA ČAJNOM KOBASICOM - NAJBRŽI DORUČAK DO SADA: Jele su ga naše bake nekada, originalni RECEPT!

U umerenoj vatri staviti vodu sa kašikom masti i solju da provri.

Objavljeno: 11.07.2022. 08:07h

Sastojci

Potrebno je:

1/2 vekne bajarog hleba

1 kašika masti

1 kocka sira

nekoliko kolutića čajine

malo aleve paprike

1 kašičica soli

1 šolja za čaj vode

Priprema

U umerenoj vatri staviti vodu sa kašikom masti i solju da provri. Za to nakidati hleb na komadiće.Kada voda počne da struji ubaciti hleb i drvenom varjačom ga potapati u vodi i mešati dok se ne napravi kasa i hleb upije vodu.

Staviti vrlo malo masti, na vrh kašičice, u tiganj i kada se zagreje ubaciti kolutice čajine i prepžiti ih.

U tanjir izručiti polovinu hleba, pa staviti polovinu usitnjenog ili saseckanog na kockice sira, ostatak hleba, pa preko poreati preprženu čajinu zajedno sa mašću koja cvrči u tiganju.

Pobacati i kockice sira i posuti sa malo aleve paprike. Može i ljute ako volite.

FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube/SVET KUHINJE - KITCHEN WORLD
FOTO: Printscreen/Youtube/ ŠtaDaJedem?
FOTO: Youtube printscreen

Jako brz i ukusan obrok. Da se ne baci stari hleb, a još se i ukus malo obogati. Možete i prepržiti malo slanine, suvog mesa, sta god.

(Espreso/Recepti.com)