Torta Beli anđeo, Foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

LAGANA I ZA ONE SA MANJKOM ISKUSTVA

TORTA BELI ANĐEO PRAVI SE OČAS POSLA: Jednostavnost garantuje BOGATSTVO ukusa, svi će tražiti još jedno PARČE

Pažljivo pratite korake

Objavljeno: 10.07.2022. 15:16h

Preukusna torta za bilo koju priliku.

Beli anđeo oduševiće ukućane i goste.

Potrebno je:

1 pakovanje kora za rozen tortu

1 l mleka

4 kesice pudinga od vanile

200 g bele čokolade

12 kašika šećera

100 g mleka u prahu

250 g margarina

125 g putera

500 g šlaga

4 čaše kisele pavlake

Priprema

Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti puding da se ohladi.

Kada se puding ohladi sjediniti ga sa puterom, margarinom i mlekom u prahu.

Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil.

Sve lepo sjediniti. Zatim za drugi fil umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, sve dobro lagano sjediniti varjačom.

Filovati: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ima materijala, poslednju koru premazati šlagom.

FOTO: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

(Espreso / Recepti.com)